Натурални масла и ползите от тях

Различните марки козметика има вероятност да допринесат много ползи за лицето, косата и кожата на Вашето тяло. Едни от най-големите приятели на нашето тяло са точно натуралните етерични масла. Дарявайки ни с младост и красота, те снабдяват организма ни с важни и полезни минерали и вещества. Добре е да знаете някои неща, когато купувате подобен продукт и да се убедите най-вече, че купувате нещо наистина качествено и натурално. Най-добре би подействало масло, което е базисно и няма добавени примеси като ароматизатори, оцветители, консерванти и други многобройни синтетични подобрители.

Интервалът на използване зависи основно от състоянието на косата и кожата или само на това, което искате да подобрите. Този вид козметика практически се ползва до три пъти месечно. Има козметични масла, които не са универсални и не трябва да се ползват за всичко. Например може да се отразяват добре на кожата на лицето, но да не се приеме добре използването им за косата.

Ето и някои примери: маслиновото масло доста по-трудно се абсорбира от женската коса, за разлика от други масла, а означава, че може да съсипе естествения й цвят, ако полагате боя всеки месец. За сметка на това, маслините и натуралното олио от тях се отразяват чудесно и благотворно на кожата по цялото тяло и я подхранват и овлажняват в дълбочина, но за своята коса по-добре е да не рискувате и затова изберете нещо друго.

Арганово масло – един от най-превъзходните антиоксиданти, който може да се срещне в най-различни форми и съставки като терапии за коса в последно време. В чистия си вид специалистите казват, че аргановото масло може дълбоко и за дълго да омазни косата ви, ако страдата от суха коса. Предлагаме Ви да ги послушате.

Минерално масло – това натурално масло има редица полезни свойства, но ако нанасяйки го върху косъма има вероятност да образува доста плътен защитен слой, който пък да пречи на косата да поема нужните за растежа й полезни вещества. Базисните масла като тези от палмова и кайсиеви ядки пък се отразяват по много благоприятен начин на косата, заздравяват я и й придават блясък, без да я омазняват повече от необходимото и в излишък.