Полезна информация за избелване на зъби

Днес всеки може да избели зъбите си в домашни условия. За целта само трябва да си набави необходимите продукти. Лесно може да ги намерите в онлайн магазините, където се предлага всичко необходимо- системи за избелване, всякакви пасти и ленти за избелване и т .н. Преди обаче да започнете избелването задължително отидете при своя стоматолог за преглед. Желателно е процедурата по избелване да не се прилага, ако имате зъбен камък, кариеси или друг проблем.

Освен това домашните избелващи системи не са за всеки. Не е препоръчително да ги използвате поради ред причини- ако имате пломби;ако натуралният цвят на зъбите ви е тъмен; ако имате зъби с вътрешни наслоявания или обезцветявания; ако имате чувствителни зъби; по време на бременност или кърмене.При тези случаи е възможно да увеличите чувствителността на зъбите си след избелването.

Самата процедура по избелването на вашите зъби е лесна и безболезнена.

Емайлът е външния слой на зъбите и е прозрачен.А вътрешния слой се нарича дентин и точно този слой е цвета на зъбите, който прозира през емайла. По време процедурата порите на емайла се отварят и по този начин пероксида достига до дентина.

Избелването на зъби може да се прави по няколко начина- клинично, избелване с професионална домашна система за избелване на зъби или с продукти при домашно избелване, които се нанасят директно върху зъбите. Последното се използва най-често.

Крайният резултат зависи от състоянието на зъбите. При някои хора се налага да се извършат повече процедури, за да се постигне желания цвят. Продължителността от избелването зависи от личната хигиена на устната кухина.

Ако имате нужда от избелване на зъби, не отлагайте. Изберете това, което най- много ви допада, но все пак се консултирайте със специалист, в случай, че предпочетете домашното. Бялата усмивка придават повече чар и самочувствие. Тя е признак на добро здраве и добра лична хигиена.

Leave a Reply